linafranssons.blogg.se

22 år och sambo. Pluggar till förskollärare i Norrköping och är väldigt intresserad av genus och feminism. Dricker öl och går på konserter. #crazycatlady

fredag

Publicerad 2014-01-31 12:44:49 i Dagens,

Fredagar är bra dagar. Alltsomoftast i varje fall.
 
Imorse kände jag mig ensam när jag vaknade. Inte alls trevligt. C hade ju pussat massor på mig innan han gick. En dröm som fortfarande förföljer mig är nog svaret på gåtan.
 
Skulle köra en tvätt, mörk tvätt för alla strumpor är slut. Tvättmedelsfacket var äckligt så det åkte i diskhon direkt. Ska diska det nu. Fixa något att äta och sen läsa. Vill inte stressplugga hela söndagen så tänkte börja idag. Vad fan ska jag läsa till nästa vecka är frågan..?

jag har bantat många kilo för din skull, får jag inte dig så super jag mig full

Publicerad 2014-01-30 12:32:33 i Dagens,

Har Hedningarna på nu, någon av mina föräldrar lyssnade på dem är jag var yngre, de är skitbra!!
 
Morgonen såg ut såhär:
Mumsiga mackor och juice och activia. Behöver verkligen activia på morgonen, magen mår betydligt mycket bättre med det! Och gott med ;)
 
Fixade i köket innan, mamma kommer hit om en stund, tror jag, och ska äta lunch med mig :)!
Kan säga att det inte alltid är såhär feint på diskbänken ;)
 
Vanligtvis ser hela köket ut såhär:
Ser kanske inte ås farligt ut, men vi har aldrig någon lastyta tom i den här lägenheten. Det är lite mitt fel för jag har så mycket grejer och är lite slarvig, men sen å andra sidan har jag ingenstans att ha mina prylar.. Lägenheten är dum mot mig..
 
Snöoväder och döende blommor..
 
Inga av mina blommor klarar sig här, det är för varmt och för torrt och jag är lite för dålig på att vattna dem. Julstjärnan klarar sig någorlunda, men jag har halvdödat min fikus, min mamma barn sjunger på sista versen, orkidén vet jag inte vad jag ska göra med och min födelsedagspresentblomma är också knepig.. Har dock någon skum klängväxt som inte dör trots att man skiter i att vattna den på två månader och ställer den hos det varmaste elementet.. Märkligt..
 
Nu ska jag göra mig iordning, trotsa ovädret och handla lite :)

Liknande inlägg

kul att bo i stångåstaden..

Publicerad 2014-01-30 11:51:15 i Dagens, tankar,

Läste detta på Stångåstadens hemsida nyss:
 

Pressmeddelande

Linköping 2013-12-19 

Hyrorna klara för Stångåstadens hyresgäster 

AB Stångåstaden och Hyresgästföreningen Linköping har träffat en överenskommelse rörande hyresnivåerna för bolagets ca 14 500 lägenheter. Överenskommelsen innebär att hyrorna höjs med 1,2 procent från och med den 1 februari 2014.

Efter de senaste årens strandade förhandlingar har årets hyresförhandling präglats av en större samsyn. Parterna är nu överens om att hyrorna för bostäder höjs från och med den 1 februari 2014 med 1,2 procent. För en trerumslägenhet på 71 m2, som idag kostar 5 800 kronor i månaden, innebär det att hyran höjs med 70 kronor per månad.

Stångåstaden har under de senaste åren satsat stora resurser på underhållet till en för branschen hög nivå. Stångåstaden avser att fortsätta den satsningen på underhållet och genomföra nödvändiga upprustningar av bolagets fastigheter och bostadsområden.

- Vi är väldigt nöjda med att ha träffat en konkurrenskraftig överenskommelse på rimlig nivå, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden. Samtidigt ger det oss möjligheten att bibehålla vårt underhåll på en hög nivå och en riktigt bra service till våra kunder.

- Årets förhandlingar har i större utsträckning än tidigare år handlat om vilka förbättringar som kommer hyresgästerna till del för den begärda höjningen, säger Benny Andersson, förhandlare på Hyresgästföreningen. Det gynnsamma läget för bland annat räntor och uppvärmningskostnader har också fått genomslag i förhandlingen.

 

Ska man skratta eller gråta?

Jag har bott i Stångåstaden i hela mitt liv, min år i Skäggetorp och tiden i två olika lägenheter i Vasastaden. Stångåstaden är allmänyttan i Linköping vilket gör att de bestämmer väldigt mycket. Beslutar de för något så kan alla andra hyresvärdar göra samma sak. Positivt i teorin kanske men inte i praktiken.

Nu finns det många som inte har några problem med S alls, men jag gillar inte riktigt deras idéer. Visst man kan alltid flytta, men i Linköping är det fruktansvärt svårt att få tag på lägenhet även om man har kontakter och jobb och köpoäng.. Man flyttar inte bara..

I Skäggetorp tyckte jag väl aldrig att de var så knepiga, förutom rätt höga hyror för rätt skabbiga lägenheter. Skäggetorp byggdes i slutet på 60-talet och början på 70-talet, det tillhör Miljonprogrammet, ni vet, de byggde fula betonghus och byggde upp bostadsområden för vi hade sån ström med människor som behövde billiga bostäder fort. Skäggetorp ser rätt snyggt ut om man jämför med många andra områden. Det är kanske därför det är så mycket dyrare nu än vad det var på just 70talet, jag vet inte.

Sedan jag träffade C så har jag blivit mer och mer irriterad på Stånågstaden. De har hyreshöjningar varje år, till vilken nytta? Så fort de ska göra något så höjs hyran ändå. Hyran betalar man ju inte bara för lägenhetens skull utan även för områdenas omsorg. Alltså betalar vi extra varje år för något vi aldrig ser. Renoverar man en tvättstuga tex så ska det inte kosta mer pengar i hyra för oss då vi redan betalt det egentligen. I Cs hus så fick vi meddelande 2012 om att de höjde hyran för att vi skulle få taggar till dörrarna till trapphuset. Det tog nästan ett år-om inte längre-innan det var fixat och sedan höjde de hyran för att det skulle kunna finansiera detta arbete. What? Då har vi mao betalt för taggarna två gånger????

De påstod 2012 att de varit så duktiga och fixat till i områdety, samma sak sa de 2013 men inte fasen har jag sett någon förändring, NÅGONSTANS! Här i Vasastan har de inte ens fina blomlådor liksom.


Så min stora fråga är: varför bor man i en stad där de som borde vara the good guys pissar på en bara för att de kan? Varför är det ingen som utreder vart i helvete Stångåstaden gör av sina pengar?

Jag skulle inte bli förvånad om de lägger en liten hyreshöjning för att vi fått nya golv. Ny golv som de borde bekosta. I min mammas gamla lägenhet i Skäggetorp fick vi badrummet renoverat och då skulle man behöva betala extra för kakel och klinker. När badrumsrenovering ska ligga inbäddat i hyran. Man betalar extra om kyl&frys och spis blir utbytt, även om man inte valt det själva.


Det görs stambyten överallt i Stångåstadens hus nu, det behövs verkligen. Men hur kan hyran gå upp med sammanlagt 1000 :- på ett år för något som egentligen ska ingå i priset?

Snälla Stångåstaden. Vi är många Linköpingsbor som inte har råd att köpa hus, som inte har kontakter hos de privata hyresvärdarna, som inte bara kan skaffa sig en ny bostad. Kan ni förihelvete inte ha bättre villkor då? Det är redan dyrt att ha en bostad. Det ska inte behöva bli dyrare!

Om

Min profilbild

Lina Fransson

22 år, bosatt i Linköping med min karl som heter Carl. Två bebiskatter på halvtid. Förskollärarstudent, julaftonsbarn, feminist och jävligt hetsigt temperament. Jobbar med ett psyke som aldrig lyder mig. Gillar kaffe, glass, öl, piercingar, festivaler, mys och SOL. Jag gillar inte människor men ogillar dem heller inte.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela